Makale Başlıkları
– Sizlere nedenlerini açıklamak için Omrum Sohbet ailesi olarak Sağlık Köşemizi Açmış bulunmaktayız.
–
21. Yüzyılla birlikte artık birçok hastalık normal hale geldi. Kalp ve damar hastalıkları da bu hastalıkların başında geliyor. Gerek şehir yaşamı gerek düzensiz beslenme ve uyku gerekse de insanların spordan uzak kalması kalp ve damar hastalıklarının tetikleyicisi konumunda.
Kalp ve damar hastalıklarının insan vücudunda belirmesinin diğer sebepleri ise sırasıyla; meyve ve sebze tüketiminin az olması, aşırı kilo ve obezite, diyabet ve insülin direncinin artması, fiziksel aktivitelerin azalması, tansiyon yaşının düşmesi, sigara ve alkol şeklinde sıralanabilir.
Kalp ve damar hastalıkları kalp ve damarda meydana gelen ve kalbi ve damarları etkileyen her türlü bozukluktur. İnsan vücudunda en sık rastlanan kalp ve damar hastalıkları ise sırasıyla; koroner arter hastalığı, kalp kapağı hastalıkları ve aort anevrizması hastalığı şeklinde sayılabilir. Bu hastalıklardan kısaca bahsedecek olursak bu hastalıklar temelinde aslında kalbin daha yavaş çalışarak vücuda pompaladığı kanın azalmasına neden olarak kalp ve damar hastalıklarını doğurur.
–
Şu Konular ilginizi çeke bilir
–
Her ne kadar bu tür hastalıklar insan yaşamında son derece alışılmış hastalıklar olsa da aynı zamanda son derece tehlikeli ve insan hayatını bitirebilecek hastalıklardır. Bu hastalıklara yakalanma yaşının oldukça düştüğü 21. Yüzyılda aynı zamanda bu tür hastalıklardan oldukça basit yollarla korunmakta mümkündür. Hastalık riskini en aza indirebilecek ve uygulaması oldukça basit olan bu kurallar hem hastalık açısından insanı koruyacak hem de sağlıklı bir yaşam için büyük bir adım atılmış olacaktır. Uygulanması gereken basit kurallar ise;
Sağlıklı bir beslenme programı uygulamak bu tür hastalıklardan koruyacaktır.
Doymuş yağ ve tuz oranını azaltıp meyveye yönelmek de riski azaltabilir.
En az haftada 2 kere balık tüketmek gereklidir.
Yağ oranı düşük süt ve süt ürünleri tüketilmelidir.
Şekerli içecek ve kırmızı et tüketimi sınırlandırılmalıdır.
Haftada 4 saat orta tempoda yürümek önemlidir.
Haftada en az 3 gün ise uyumadan önce ve uyanında açma germe hareketleri yapılmalıdır.
Tüketilen bütün yiyecekler yağsız olarak tercih edilmelidir.
–
Bir önceki yazımız olan " Edirne Sohbet " başlıklı makaleyi okumak için tıklayın.